31-08-2022 Zeelandbrug

Datum: 31-08-2022

Duik nr 1296 ( 9 van 2022)
Buddy's: Solo
Zicht: Ca 1 -2 meter
Camera / Lens: Canon 7D met Canon EFS 60mm 1:2.8 macro, B&W +1  diopter en 2x Ikelite DS160/161 
Tij: HW
Duiktijd: 55 minuten
Diepte: 16,9 meter watertemperatuur 21°C buitentemperatuur 23°C
Bijzonderheden: Dankzij het aandringen van Wim afgelopen zaterdag weer eens gedoken, en in natpak duiken beviel zo goed dat ik besloot door de week nog eens een poging te wagen. Kilo of 5 minder lood merk je toch, je stapt net iets makkelijker de dijk over.

Helaas staat HW/LW (weer) verkeerd vermeld in de tabel in Onderwatersport.....Had gedacht rond laagwater te duiken, maar dat was dus 6 uur eerder. Ik was ruim op tijd, en omdat ik nog steeds dacht rond laag te zitten, besloot ik ruim voor de kentering te water te gaan. Bij de trap had ik al wel door dat ik fout zat, maar volgens Freek viel de stroming heel erg mee (maar dat was dus bij halverwege.....)

Bij de brug zelf stroomde het dus nog behoorlijk. Daar had ik niet echt op gerekend/gehoopt dus. 

Daarom ben ik eerst wat dieper tussen de kokerwormen op zoek gegaan naar slakken, maar helaas, ik zal wel verkeerd hebben gezeten. Daarna wat rond de peilers gescharreld, en aan het einde van de duik nog de sepia stokjes afgezocht, maar geen spannende waarnemingen gedaan. Wel redelijk wat jonge sepia's in het ondiepe, zeebaars en harders, wat scholen kleine vis waarvan ik de soort niet weet. Omdat ik de +1 diopter er op had zitten, om als ik een paardje tegen zou komen de kop te kunnen fotograferen, kon ik gelukkig de sepia's nog enigszins in beeld krijgen. 

Na de duik de spullen lekker gespoeld met de brandslang, wat een luxe. Hoef ik dat thuis niet meer te doen. Op de terugweg naar huis bij Fastned nog even de auto opgeladen tot 80%, dat schiet met 50kWh beter op dan thuis met ca 2 kWh.....De rest krijgt hij er vannacht thuis wel bijgeladen. 

31-08-2022 Zeelandbrug