Anna Jacobapolder, 12-02-2022

Datum: 12-2-2022

Duik nr 1290 (en 3 van 2022)
Buddy's: Solo
Zicht: Ca 3 meter
Camera / Lens: Canon 7D met Sigma 14-45mm en 2x Ikelite DS160/161 
Tij: LW/HW
Duiktijd: 54 minuten
Diepte:7,9 meter watertemperatuur 5°C buitentemperatuur 8°C
Bijzonderheden: Helaas kwam de kentering iets te vroeg, dus Sint Annaland heb ik vandaag letterlijk en figuurlijk links laten liggen. Voor de zekerheid mijn touw in de duikkoffer gegooid, en op naar Anna Jacobapolder, om daar gewoon naar een snotolf te zoeken. Ik heb er hier vaker een op de tonnen gevonden, en ook op verschillende andere plaatsten. Vooraf bij enkele bekenden geinformeerd, maar er waren nog geen meldingen dat hier ook een snotolf gevonden was. (Hoewel dat niet alles zegt natuurlijk ;-) )

Mijn touw aan de paal op de linkerdam vastgemaakt, en omdat het redelijk hoog was kon ik eenvoudig te water. In de haven was het zicht een meter of 3, beter dan de laatste duik in Sint Annaland. Maar mijn plan was om eerst uit de haven rechtsom te duiken, langs de palen van de steiger, en daarna pas de tonnen in de haven af te zoeken. Buiten de haven werd het zicht, mede dankzij de sterke wind volgens mij, wel minder, ca 1-2 meter, maar het was ontspannen duiken met slechts lichte stroming. Ik ben niet diep geweest, en heb bijzonder weinig leven gezien, op wat kreeften en krabben na. 

Omdat ik nog steeds met mijn " dunne" onderpak duik, heb ik na bijna een uur de kant weer opgezocht. Terug naar boven eerst even de camera en vinnen weggelegd, en mijn set met loodgordel weggebracht. Daarna iets simpeler langs het touw op en neer om de rest te halen, het onderste stuk was verraderlijk glad. 

Anna Jacobapolder, 12-02-2022