Anna Jacobapolder, 9-10-2021

Datum: 09-10-2021

Duik nr 1285 (en 3 van 2021)
Buddy's: Wim van Geenen
Zicht: Veel stof, dat viel eigenlijk tegen
Camera / Lens: Canon 7D met Sigma 18-50mm
Tij: daar letten wij nooit op
Duiktijd: 59 minuten
Diepte: 14,6 meter watertemperatuur 14°C buitentemperatuur 17°C
Bijzonderheden: Morgen de laatste lange tourtocht van 2021 in Amersfoort, dus vanmiddag tijd om te duiken. Helaas zaten we rond springtij, en kwam de kentering niet zo lekker uit voor ons, dus besloten naar Anna Jacobapolder te gaan. Mijn fles was niet zo vol meer, maar deze moet gekeurd worden dus dan maar leegduiken vanmiddag. Omdat ik zag dat de watertemperaturen rond de 15 graden gezakt zijn besloten droog te duiken, dat betekent meer lood, en dan is AJP lekker om niet te ver te lopen. Ook weer eens met de camera op pad, afgelopen week is de flitsaansluiting door Onderwaterhuis.nl weer keurig hersteld. Omdat ik hoopte op heel goed zicht met de 18-50mm gedoken (die werkt alleen nog als 18mm :-(   )

Na in het zonnetje opgebouwd en omgekleed te hebben was ik blij dat ik, langs een touw wat er nog lag, in het water lag. Wim dook nat, die had de eerste minuten precies het omgekeerde....

We zijn eerst richting het anker gedoken, maar het was helaas nogal stoffig. Onderweg een jonge sepia welke niet wilde poseren, een mooie zeedonderpad, heel veel grote zeenaalden en wat platvisjes. Daarna in de haven de touwen, zowel op de bodem als ook bovenin afgezocht. De hangmosselen worden hier volgens mij niet meer actief bijgehouden, het ponton wat vroeger schitterend was om onder te duiken is verdwenen, en ook de rest ziet er maar verwaarloosd uit. Na ongeveer een uur stonden we weer op de kant, en nu was het zonnetje, ook voor droogpakduikers, wel lekker. 

Anna Jacobapolder, 9-10-2021