Dreischor, 28-12-2021

Datum: 28-12-2021

Duik nr 1287 (en 5 van 2021)
Buddy's: Solo
Zicht: Goed
Camera / Lens: Canon 7D met 60mm macro en +1 diopter, Ikelite DS161 (met snoot, maar niet gebruikt)
Tij: n.v.t.
Duiktijd: ca 60 minuten
Diepte: ca 10 meter watertemperatuur 5°C buitentemperatuur 10°C
Bijzonderheden: Mijn eerste duik na de operatie, en de planning was eigenlijk om naar de Zeelandbrug af te reizen, om lekker naar klein spul te gaan zoeken. Alleen gooide de wind vandaag roet in het eten, en het alternatief was dreischor. Via vrienden de locatie van een zeedonderpad met eieren doorgekregen, dus wat wil je nog meer.

Onderweg naar Zeeland al behoorlijk wat water gehad, maar wat nu valt.....Op de parkeerplaats stond slechts een auto, en dat waren ook nog mensen die de hond aan het uitlaten waren, dus onderwater had ik het rijk voor mij alleen. Nog even de flesdruk gecontroleerd, en niets kon een mooie duik in de weg staan. (dacht ik toen nog) Op de steiger zag het er helder uit, en nadat ik op het plateau de vinnen had aangetrokken kon ik naar de juiste diepte, om mijn zoektocht te beginnen. Mijn computer schakelt automatisch in als ik onder ga, hartstikke handig ding, maar toen ik keek hoe diep ik ongeveer zat zag ik " Battery Low" op het scherm, en verder niets. K*t dacht ik, want een meter dieper of ondieper kan nogal een verschil maken. Toch maar op gevoel gaan zoeken, af en toe naar het oppervlak kijken en de diepte ongeveer inschatten, maar helaas, geen nest en geen zeedonderpad. 

Omdat ik toch niet voor niets wilde duiken de verschillende reefbals afgezocht, ik vond een nestje van de groene zeedonderpad, maar vader was niet in de buurt. Verder wat kreeft, een penseelkrabbetje maar geen spektakel. 

Ik wilde toch nog eens gaan zoeken op de aangegeven locatie, en na even zoeken vond ik het nestje, voor mijn gevoel dieper dan ik eerst gezocht had. Helaas was vader niet thuis, toch maar een foto van de eieren gemaakt, dan heb ik tenminste iets. Nu ik het nest wist te zitten nog maar een rondje in de buurt, en na een minuut of 5 kwam ik vader tegen op een meter of 3-4 van zijn nest, maar wel op weg naar zijn kroost. Gelukkig wilde hij ook nog even poseren, ondanks de afkoelende handen toch nog wat foto's kunnen maken. Na ca 1 uur was ik weer bij de trap, waar net het volgende buddypaar aankwam om hun duik te beginnen. 

Na de set opgeruimt te hebben wat brood gegeten, thee gedronken, de fles opnieuw gevuld en toch weer voldaan op huis aan.

Dreischor, 28-12-2021