Oosterschelde, 5 September 2022

Datum: 5-09-2022

Duik nr 1297 (en 10 van 2022)
Buddy's: Solo

Watertemperatuur 20C, Buitentemperatuur 23C

Diepte 8,9m Duiktijd 66 minuten

Camera: Canon 7D met Sigma 15-45mm
Zicht: Viel niet tegen, maar op sommige plaatsen.....

Omdat de laatste duiken in natpak wel goed bevielen, toch 6 kilo minder gewicht om over de dijk mee te slepen, vandaag maar eens een zoektocht ingepland. Tussen de middag de spullen al klaargezet, en na het eten met Rian richting Zeeland gereden. Onderweg al een stevige bui, en omdat er zware onweersbuien werden voorspeld toch de lucht maar goed in de gaten gehouden. 

Op de duikstek aangekomen waren er nog twee buddyparen die net voor mij te water gingen, maar onderwater heb ik niemand meer gezien. Veel kleine platvisjes, zeenaalden, jonge sepia's, grondels en ten lange leste toch nog een zeepaardje gevonden. Het nadeel was dat ik mijn lamp moest gebruiken, en dan draaien ze meestal hun kop tussen de begroeiing omdat ze dat licht niet prettig vinden...aan het stof te zien was dit paardje al door anderen ontdekt vanavond. Helaas geen superfoto's dus, maar ik was wel blij hem toch gevonden te hebben. 

Toen ik bovenwater kwam hing er een behoorlijke bui vlakbij ons, Rian heeft nog wat mooie foto's gemaakt. Op weg naar huis nog even bij Fastned getankt, en zelf een kop koffie gedronken. 

 

Oosterschelde, 5 September 2022