Sint Annaland, 15-01-2022

Datum: 15-1-2022

Duik nr 1288 (en 1 van 2022)
Buddy's: Solo
Zicht: Redelijk (ca 2 meter) maar stoffig
Camera / Lens: Canon 7D met Sigma 14-45mmen 2x Ikelite DS161 (1 met snoot, maar niet gebruikt)
Tij: HW
Duiktijd: 59 minuten
Diepte: 9,8 meter watertemperatuur 5°C buitentemperatuur 4°C
Bijzonderheden: Nieuwjaarsduik met al mijn vrienden ;-). (Er was dus niemand, maar dat vind ik niet zo erg dus ;-) )

Het plan was om naar een snotolf te zoeken, in het verleden heb ik ze rond deze tijd al vaker gevonden. Omdat ik toch alleen was, eerst even naar het strandje gelopen om te kijken hoe het water er bij lag. Er was een zwemmer bezig, een Pool welke toch een minuut of 10 in het water heeft gelegen, en dat zonder droogpak....Hij wilde na afloop nog een selfie met mij, dus waarom niet. Ik rook wel dat hij al wat antivries ingenomen had, ja, dan kan ik het ook :-) 

De snotolf op de foto is wel bij Sint Annaland, maar al enkele jaren geleden genomen, maar je moet iets doen om de aandacht te krijgen op Facebook......Midden op het strand te water gegaan, en vanaf ongevver een meter binnen de "rand" tegen de (zeer geringe) stroming in gezwommen, en na ca 20 minuten omgedraaid. Helaas geen snotolf of donderpadden gevonden, wel wat kreeften. Wat met de positie van de flitsers gespeeld, maar omdat ik met wanten dook, is dat niet zo eenvoudig wat fijne motoriek betreft. Had mijn dunne onderpak aan, de volgende keer maar het dikke aantrekken, want het was na een uur toch aan de frisse kant. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat je geen spectaculaire foto's kunt maken, als je daar mee bezig bent heb je gewoonlijk minder last van de kou. 

Na een uur kwam ik weer voor de trap boven, een stukje door het zand en duik 1 van 2022 was weer geschiedenis. Hoop dit jaar toch vaker te duiken dan de afgelopen jaren, moet flink aan het oefenen wat fotografie betreft merk ik wel.

Gelukkig had ik water bij me, zo kon ik het zand van mijn pak en schoenen spoelen. Na enkele koppen thee en een krentenbol kon de thuisreis aanvangen.

Sint Annaland, 15-01-2022