Sint Annaland, 2-3-2022

Datum: 02-03-2022

Duik nr 1291 (en 4 van 2022)
Buddy's: Solo
Zicht: Ca 1 -2 meter
Camera / Lens: Canon 7D met Sigma 14-45mm en 2x Ikelite DS160/161 
Tij: HW
Duiktijd: 29 minuten
Diepte: 8,9 meter watertemperatuur 6°C buitentemperatuur 12°C
Bijzonderheden: Omdat het al een aantal weken behoorlijk gewaaid had de laatste duik maar even uitgesteld, maar nu, na een aantal rustige dagen een halve snipperdag genomen, om bij Sint Annaland (weer) op zoek te gaan naar een Snotolf. Ik was ruim voor de kentering aanwezig, omdat ik toch wel wat drukte verwachte wegens de vakantie in een deel van Nederland, maar ik had gelukkig voldoende plaats om te parkeren. Eerst maar eens een flinke wandeling maken, ik kende de andere instap niet, en nu kon ik daar vanaf de haven mooi heen wandelen. Het zag er van bovenaf niet echt helder uit, maar dat zou natuurlijk onder water allemaal wel meevallen.....

Maar toen ik voorbij de punt kwam zonk de moped me toch wel in de schoenen: daar was een visser volop bezig, ik weet niet of daar mosselpercelen liggen of dat hij iets anders probeerde te vangen. Dat verklaarde het stof natuurlijk, maar ik besloot de gok te wagen, en hoopte stilletjes dat het op diepte mee zou vallen. Toch maar iets vroeger te water gegaan, zodat ik niet op de kentering zelf zou zitten, want dan blijft het stof natuurlijk hangen. Vol goede moed stapte ik aan de linkerkant van het strandje te water, en liet me afzakken om richting de punt te zwemmen. Ondiep was het zeer slecht zicht, maar ook dieper bleef het waardeloos. Normaal is het alleen achter mij zo stoffig ;-)

Nog het een en ander geprobeerd, maar binnen het half uur had ik het wel gezien. Geen foto's dus, nog volop lucht in de fles voor een volgende duik, en ik hoop dat het dan beter zal zijn. 

Sint Annaland, 2-3-2022