Laatste duik 6 Januari 2021

Sint Annaland

Datum: 06-01-2021

Duik nr 1283 (en 1 van 2021)
Buddy's: Solo
Zicht: Pfffffff
Camera / Lens: Canon 7D met Sigma 18-50mm
Tij: ja, dat was net het probleem ;-)
Duiktijd: 40 minuten
Diepte: 7,0 meter watertemperatuur 4°C buitentemperatuur 5°C
Bijzonderheden: De eerste duik vcan 2021, en inplaats van naar de brug op zoek naar de snotolf. Nu lukte het niet op de kentering te duiken, maar ik dacht nog " dat kan makkelijk" ........De stroming viel dus erg tegen, en het zoeken naar de snotolf mislukte grandioos. Ook nog een koude linkerarm (Ik vermoed lek op de inflator) dus dat was wel genoeg elende voor vandaag. Tenminste, dat dacht ik.....

Het uittrekken van de vinnen ging niet heel soepel, ik viel half maar had de automaat nog in, dus geen probleem. Bij de auto de spullen spoelen met wat kannen water die ik altijd bij me heb, en het viel me op dat ik zoveel condens op de domepoort van de camera zag. Toen ik beter keek bleek de behuizing halfvol water te staan, die val was toch niet zo goed afgelopen als ik eerst nog dacht. Zoutwater en een Canon 7D/Sigma 18-50mm is een slechte combinatie :-(.  

Het huis heb ik direct met zoetwater gespoeld, en dit zal ik morgen naar Onderwaterhuis.nl brengen voor een onderzoek/prijsopgave. De camera is vermoedelijk afgeschreven, mocht iemand nog een Canon 7D te koop weten stuur dan even een p.b. 

Laatste duik 6 Januari 2021