Snorkelen, 3-9-2022

Vandaag sinds lange tijd weer eens gesnorkeld in een willekeurige zandafgraving in het zuiden des lands. Helaas was het zicht heel erg matig, dat zal wel met het warme weer/vele zwemmen van de laatste tijd te maken hebben vermoed ik. 

Het eerste uur viel wat fotografie betreft erg tegen. Ik zag wel zeelt en karper, maar te ver weg en te donker om scherp te stellen. Ik had vandaag besloten om zonder flitsers, dus met natuurlijk ligt te fotograferen, en dat is altijd weer even zoeken naar de juiste instellingen. Toen ik eenmaal uit de schaduw kwam bleek ik gelukkig nog niet alle vis te hebben gezien, want er kwamen enkele mooie karpers voorbij. Omdat ik, zeker op de bekendere plaatsen, behoorlijk voorzichtig zwem om geen lijnen van vissers te raken, en dus af en toe boven water kijk ook, zag ik een klein snoekje bijna over het hoofd die vlak voor me tussen de waterpest lag. Hij was echt nog maar 15-20cm, dus die moet nog veel eten om indrukwekkend te worden. Omdat ik hem te laat zag zwom hij helaas weg, daar gaat zijn kans op eeuwige roem.....

Tussen de bomen aan het zoeken geweest naar een grotere snoek of de meerval, maar helaas, die gaven vandaag niet thuis. Ik kwam wel een mooie paling tegen, ik schat ca 90cm, welke mooi verscholen tussen het groen hing. Gelukkig liet hij zijn kop even zien, heb hem verder maar met rust gelaten. Nog diverse mooie karpers, welke weer als vanouds om me heen kwamen zwemmen, en wat zeelt gezien. De schildpad was ook weer thuis, alleen had hij geen zin om te poseren en zwom direct weer weg. 

Bijna 3 uur onderwater geweest, en het valt me op dat het water in zo'n zoetwaterput harder stinkt dan de Oosterschelde ;-). Maar alles hangt weer fris gespoeld te drogen, dus de plannen voor de volgende duik zijn al gemaakt. 

Snorkelen, 3-9-2022