Snorkelen 7 augustus 2021

Omdat ik deze week voldoende fietskilometers in de benen heb vanmiddag besloten weer eens te gaan snorkelen in een willekeurige brabantse zandafgraving. Toch lekker als je langs een fatsoenlijke trap te water kunt, en ik besloot, zoals eigenlijk gewoonlijk, linksom te zwemmen. Het eerste stuk is dan meestal wat saai, ook nu kwam ik slechts enkele zeelten tegen, en heel veel jonge voorn, baars enz. Door de storm van enige tijd geleden liggen er wat extra bomen in het water, en er zijn opvallend veel zoetwatermosselen op de bomen te vinden. Onderweg 4 vissers tegen gekomen, maar omdat ik altijd vrij dicht onder de kant blijf en regelmatig uitkijk naar hengels, heb ik deze allemaal probleemloos kunnen passeren. Aan het stof kon ik zien dat 2 van hen pas beet hadden gehad, en dat bleek ook te kloppen. 

De eerste karpers kwam ik bij de "oude" boom tegen, daar zie ik ze meestal wel. Eigenlijk zaten ze op alle bekende locaties, zodra je zwevend spul tegenkomt (blaadjes, alg, stof) weet je dat er vis in de buurt is. Onderweg kwam ik vele velden met alg tegen, maar het zicht was gewoon lekker alleen op de plaatsen met veel vis was het behoorlijk stoffig. Omdat ik zo geconcentreerd op zoek was naar karper, had ik een snoekje wat al enkele meters tussen het riet met me op zwom eerst niet in de gaten. Ik schat hem op 50-60cm, hij moet dus nog wel even groeien om indrukwekkend te worden. 

Zeelt en diverse karpers wisselden elkaar af, en na bijna 3 uur bereikte ik de instap, waar ik eerst het pak maar even gespoeld heb ;-)

Al met al een heerlijke snorkeltocht, alle foto's zijn met natuurlijk licht genomen, ik had geen lamp of flitsers meegenomen. 

Snorkelen 7 augustus 2021